pusztagold
Dit is een dikwandige Hongaarse paprika die snel van lichtgroen naar botergeel verkleurd, en vervolgens veel tijd nodig heeft om uiteindelijk oranjerood te worden. De soort kan in Nederland buiten verbouwd worden, maar dan moeten we er wel extra aandacht aan besteden: vroeg voorzaaien (maart), goed bemesten (compost), een zonnige plek zoeken en zorgen dat de slakken er niet bij komen. Afdekken met plastic tunnels levert al gauw een beter resultaat op. Onder zeer beroerde omstandigheden (langdurig koud en nat) kunnen de planten gaan rotten. Als alles wel goed gaat komen er vanaf medio juli paprika's aan die dezelfde vorm hebben als de paprika's in de supermarkt maar wel iets kleiner zijn. De smaak van deze paprika is mild - een beetje als een gewone groene of gele paprika. Ze zijn het lekkerste als ze rood worden. Met zelf gezaaide paprika's buiten in de moestuin moet we tot september wachten voor het zo ver is. Bij mij werden de planten niet hoger dan 50-60 cm en leverden 2-4 vruchten per plant.