Eerst zon, in de loop van de middag forse onweersbuien:
Verwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend is het overwegend zonnig en is het droog
Meerdaagse verwachtingen:
Warm weer met de eerste dagen kans op regen- en onweersbuien
Lange termijnverwachting:
Dinsdag 05 juni tot en met dinsdag 12 juni
De kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal blijft groot (80%), pas aan het einde van de periode neemt de kans op lagere temperaturen toe

dropplant

De dropplant (Agastache rugosa) ofwel koreaanse munt is een decoratieve plant met violetblauwe bloemaren. Volgens het zakje zaad dat ik gebruikt heb zou de plant overblijvend zijn maar dat kan ik niet bevestigen. Mijn plantjes sterven af in de winter, maar blijken zich in het voorjaar wel uitgezaaid te hebben. De bladeren kunnen als kruidenthee worden gebruikt. De smaak doet sterk aan de gewone munt denken maar heeft nog een apart accent dat in de richting gaat van laurierdrop. Het zaad is vrij klein, zaai in maart/april daarom binnen voor in een potje met gewone potgrond. Plant uit zodra de plantjes stevig genoeg zijn.
Volgens de omschrijving op het zakje zaad heeft de plant ook een geneeskrachtige werking - het zou de eetlust bevorderen en helpen tegen misselijkheid.
Zaad winnen van deze plant is eenvoudig: snijd de rijpe bloeiaren voorzichtig af, laat nog een paar dagen drogen en tik er dan eenvoudig de zaden uit.
Zaad winnen van de dropplant.

   ©moestuintips     info@moestuintips.nl