Onbestendig met geregeld regen of buien:
Verwachting voor vandaag en morgen

Het is overwegend bewolkt met in de oostelijke helft eerst nog enkele buien
Meerdaagse verwachtingen:
Veel bewolking en perioden met regen
Lange termijnverwachting:
Zondag 29 oktober tot en met zondag 05 november
Grote kans 80% op aanhoudend onbestendig weertype met maxima geleidelijk iets beneden normaal

handleiding zaaischema

De zaaischema pagina is bedoeld als ondersteuning voor het maken van een jaarlijks zaaischema. De pagina zorgt ervoor dat je alleen maar correcte zaaidata kunt kiezen, sorteert automatisch op datum, en maakt het mogelijk om bij elke soort eigen aantekeningen te maken. Het eindresultaat kan uitgeprint worden als een netjes lijstje (voor boven het bed).

Op de pagina staat onder 'Zaaischema kiezer' een lijst met gewassen. De namen van de gewassen zijn linkjes. Als je er op klikt, verschijnt er een popup met zaai-informatie. Als je de popup sluit, ben je weer terug op de pagina.


Als je op het kalender-icoontje klikt, opent er zich een popup kalender. De kalender toont de juiste zaaidata voor de geselecteerde soort. De data die er buiten vallen, zijn niet klikbaar. In het voorbeeld hiernaast zijn 15 t/m 31 maart klikbaar, en kan er ook door gebladerd worden naar april. De data vr 15 mei zijn niet klikbaar.
Als op een datum wordt geklikt, komt het resultaat in het rechterrijtje (Mijn zaaischema) te staan.

Bij de gegevens in 'Mijn zaaischema' staan twee icoontjes; een vuilnisbakje voor verwijderen van de zaaidatum, en een potlood-icoontje voor het toevoegen van een aantekening.
Klikken op verwijderen verwijdert meteen de zaaidatum, er volgt geen waarschuwing.

Klikken op het edit-icoontje opent een invoer-veld voor tekst.

In het invoerveld kan tekst worden ingegeven, die later wordt afgedrukt. Bij het invoerveld staan twee buttons. 'Sluit' sluit het invoerveld zonder de aantekening op te slaan. 'Opslaan' slaat de aantekening op en sluit ook het invoerveld.

Opnieuw klikken op het edit-icoontje opent het veld weer. Ook als het veld gesloten is, wordt een opgeslagen aantekening afgedrukt. De aantekening wordt alleen opgeslagen voor de duur van de browser sessie. (tenzij de knop 'Opslaan op deze computer' wordt gebruikt - zie verder)

Zo komt de print er uit te zien.


Opslaan
Moderne browsers hebben een opslagruimte (localStorage) om kleine hoeveelheden data (5Kb) op te slaan. U kunt hiervan gebruik maken om een zaaischema op uw eigen computer op te slaan. Als de browser deze opslag toestaat, verschijnt automatisch de knop met tekst 'Opslaan op deze computer' in beeld. Klikken op deze knop zorgt ervoor dat een zaaischema bewaard blijft, ook als u de computer afsluit. Bij het volgende bezoek van de zaaischema-pagina worden de gegevens automatisch weer ingelezen.
Alle browsers hebben de mogelijkheid om tijdelijke internet gegevens te verwijderen. Als u gebruik maakt van deze mogelijkheid, verdwijnt ook te zaaikalender.
Met deze opslagmogelijkheid kan maar 1 zaaischema opgeslagen worden per computer/browser combinatie. Als u gebruik maakt van twee browsers op een computer (bv internet explorer en firefox), kunt u in elke browser een apart zaaischema opslaan. In de volgende versie komt ook een mogelijkheid om zaaischema's te importeren en te exporten.
   ©moestuintips     info@moestuintips.nl